2015. április 29. 17:29 - Coco Binky

Tavaszi mélabú. A pszichológus tanácsai


tavaszi_virag.jpg

Tavasszal minden reggel döntenünk kell, milyen lábbal keljünk – ballal vagy jobbal? És minden reggel ott a kérdés, mit tegyünk a hangulatunkkal? Úgy tűnik, mintha a tavasz már beköszöntött volna, de mi mégsem tudunk semminek örülni.

Jana Lejkina pszichológus: tavasszal egy nőnek mindenképpen fel kell élednie, együtt a természettel. Először is ami segít – ez a napból áradó vitamin, a D-vitamin. Tartsuk az arcunkat, a kezünket és a nyakunkat a naphoz. Viccelődjünk, mosolyogjunk és együnk gyümölcsöt – sárgát és narancssárgát. De ez még nem elég ahhoz, hogy helyre rakjon bennünket a hosszú tél után. Végtére is ez az egész nemcsak a vitaminok hiányáról szól. Csináljunk terveket – nem számít, ha kissé még koraiak. Döntsük el már most, hova megyünk egy hosszabb pihenő ideje alatt. Lehet akár már a nyári vakációt is tervezgetni. A vakációra irányuló tervezgetés – kiváló stimulációja az elevenségnek. És mindenképpen élénkítsük fel a ruhatárunkat, ha csak nem akarjuk szürke ruhákban elrejteni magunkat. Ez még egy útja a vitaminhiány elleni harcnak.

Jana Lejkina pszichológus: narancs, piros, rózsaszín, kékek, aranyló színek. A hölgyek ruhatárában a szivárvány minden színének fel kell tűnnie, hogy tudatosuljon benne, hogy itt a tavasz, mindenekelőtt a lelkében.

Az évnek még ebben a szakaszában kellőképpen rá kell erősítenünk az önbizalmunkra. Ha még soha nem használtunk piros rúzst, tegyük csak be akkor is a táskánkba – minden eshetőségre felkészülve. Azután pedig elő a magas sarokkal és a platformos lábbelikkel! Érezzük magunkat magasabbnak és vonzóbbnak. Ez a fő feladatunk tavaszi napokon.

Jana Lejkina pszichológus: Nagyon fontos, hogy egy nő tavasszal kezdjen belül örülni. Minimum három örömteli dolog egy héten – a testnek, a léleknek és az értelemnek.

A testi öröm – önmagunk ápolása, kényeztetése. Relaxáló fürdő, masszázs, kozmetikai kezelések... A lélek öröme – kellemes társas érintkezések. Barátnőkkel, szülőkkel és új ismerősökkel. És a szellemi öröm – valami kellemes új elfoglaltság, időtöltés. Van még egy jó útja, hogy megörvendeztessük magunkat – naponta tíz perc flört jobban fel tud dobni, mint egy csésze kávé. Találkozzunk a férfiak pillantásaival és fogadjuk a bókokat, annál is inkább, mivel tavasszal a flörttől kétszer olyan sokat kapunk. A vérben több vörösvérsejt termelődik, mely erősíti az immunrendszert és javítja az anyagcserét, ami azzal jár, hogy a tetejébe még fogyni is lehet. Jusson eszünkbe, milyen volt, mikor utoljára magányosan róttuk a park sétányait... Gyönyörködjünk a jó időben minden nap. (Ebben az évben tavasszal Oroszországban is mindenhol jó időt ígérnek a meteorológusok.)

 

A fenti videó forrásoldala:

http://www.1tv.ru/video_archive/projects/dobroeutro/p90466 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.