2011. december 13. 15:34 - Coco Binky

„Éjfél előtt öt perccel“ saláta

Hozzávalók:

6 tojás
5-6 szem burgonya
2 db sárgarépa
2 db savanyú uborka
1 alma
1 hagyma
1 csésze konzerv zöldborsó
1 ecetes piros paprika
150-200 g majonéz
só ízlés szerint

Elkészítése:

1. Főzzük keményre a tojásokat. A burgonyát és a répát alaposan megmossuk és héjukban megfőzzük. A megfőtt zöldségeket hagyjuk kihűlni és utána megtisztítjuk őket. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sárgarépát, a savanyú uborkát és és a burgonyát szeleteljük apróra. Öntsük össze őket és tegyük egy nagy tálba.
 A konzerv zöldborsó levét egy szitán csurgassuk le és adjuk az összevágott zöldségekhez.

2. Hámozzuk meg az almát, a durvább felén a reszelőn reszeljük le és tegyük a zöldséges tálba. A salátát ízlés szerint sózzuk, majonézzel ízesítjük, kiöntjük egy lapos tányérra és finoman a kezünkkel addig nyomjuk és egyengetjük, míg   magas sima korong alakúra nem formázzuk.

3. A főtt tojásokat vágjuk hosszában félbe, vegyük ki a sárgájukat és dörzsöljük át a szitán. A félbevágott tojásokat rendezzük el a korong alakú saláta szélein úgy, hogy a domború felük legyen felfelé. A majdani számlap közepébe öntsük a porhanyóssá szitált tojássárgáját és simítsuk egyenletesen el. A számok és az óra mutatói főtt sárgarépacsíkokból készülnek.

Kapcsolódó poszt:

cocobinky.blog.hu/2011/12/11/hobucka_salata

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.