2011. december 11. 16:18 - Coco Binky

Hóbucka-saláta

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

200 g főtt kolbász
150 g kemény sajt
6 tojás
három darab burgonya
2 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
petrezselyem
majonéz

Elkészítése:

 Ez a külsejében elég szokatlan újévi saláta a remek ízével díszíti az újévi asztalt és kellemes meglepetés a vendégeknek.
 A meghámozott burgonyát főzzük puhára, a kolbászt vágjuk fel kis szeletekre, nagyobb, durvább reszelőn reszeljük le a sárgarépát, süssük ki olajban, az apróra vágott hagymát pirítsuk meg külön.

 Főzzük meg a tojásokat, tisztítsuk meg és vágjuk hosszában félbe őket. Vegyük ki a sárgájukat és nyomkodjuk szét, keverjük össze az apróra vágott petrezselyemmel, az összezúzott fokhagymával és a majonézzel, töltsük meg a tojásokat ezzel a keverékkel.

 Az újévi Hóbucka-salátát rétegekből építsük fel: sárgarépa, hagyma, majonéz, kolbász, apróra vágott sós burgonya, majonéz, töltött tojás.
 A saláta tetejét, ahol a tojások vannak, kenjük meg majonézzel és bőségesen szórjunk rá finomra reszelt sajtot.

Kapcsolódó poszt:

cocobinky.blog.hu/2011/12/13/ejfel_elott_ot_perccel_salata_1

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.