2011. szeptember 02. 14:17 - Coco Binky

Iskolatáska elsősöknek

 A hátizsák viselése súlyos következményekkel járhat. Például gerincdeformálódással. Az egyébként széles körben hirdetett ortopédbetétek  okozhatnak károkat. A probléma az, hogy az egészséges ember gerince kis ívben befelé hajlik. Az ortopédbetétek nyomást fejtenek ki a gerincre, amely legtöbb esetben ahhoz vezet, hogy az emiatt egészségtelenül előrehajlik.

 Ha azonban a gyereknek kyphosisa van (kyphosis = A csigolyák deformitása, túlzott mértékű flexió. Púposság, a gerinc háti hajlatának megtörése.), akkor van egy markáns elhajlása a gerincének, ez esetben az ortopéd betétek a javára válnak. De csak ebben az esetben. Mindenki másnak az Oroszországban élő nagy szakmai tekintélynek örvendő orvosok azt javasolják, hogy válasszanak olyan táskát, amelyet kézben kell vinni. A gyereknek scoliosisa (a gerinc oldal irányú görbülete, hátgerincferdülése) van? Vizsgáljuk meg a gyereket hátulról. Fordítsuk a figyelmünket a vállak helyzetére és a lapockákra. A táskát azon az oldalon kell hordani, ahol a váll feljebb áll.

 A táska összsúlya  nem lehet több a gyerek testsúlyának 10%-ánál. Egy üres iskolatáska nem lehet több 1 kg-nál. Ne feledjük, a műbőrtáskák és a valódi bőrből készültek - nehézsúlyúak. A poliészter és a nájlon a legmegfelelőbbek.

Kapcsolódó poszt:

Iskolatáska - de melyik a jó?

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.