2012. augusztus 22. 17:23 - Coco Binky

Iskolatáska - de melyik a jó?

img.php.jpg

Megy a gyerek elsőbe, mindenképpen kell neki az iskolatáska. De semmi esetre sem hátizsák. Masszív merev legyen kemény háttal, ami nem teszi lehetővé, hogy a gyerek meggörnyedjen. Fontos, hogy azért a hát a táskahordáskor ne legyen teljesen sík feszes, hanem a táskával való minden érintkezéskor engedje érezni a gerinc természetes íveit. Hogy kényelmes legyen a viselése, a hátrészen legyenek rajta puha betétek (és hogy ne legyen sík feszes, merev a hát). Az ideális a lyukacsos betét, mely megakadályozza a verejtékezést.

 

Figyeljünk a vállszíjra is. Szélesnek és állíthatónak kell lennie. A vállszíj optimális szélessége – nem több mint 4 centiméter. Különben kényelmetlen lesz a vállon hordani. Ne féljünk az élénk színektől! Sőt mi több, a táskán legalább 20%-ban legyen sárga, narancs vagy vörös szín. A fedelén és az oldalán kell, hogy legyenek fényvisszaverő elemek. Ez a kisiskolást még észrevehetőbbé teszi az úton.

A táskák alján a talprész nem engedi, hogy komolyabban besározódjon. Az anyag, amiből az iskolatáska készül, könnyen tisztítható és tartós kell, hogy legyen. Lehet nájlon, vinil vagy poliészter. Még egy pozitív tulajdonságuk van ezeknek, hogy kicsi a súlyuk. És a jó iskolatáska üresen kevesebb, mint egy kilogramm súlyú. Ez az ideális súly a gyermekortopédusok szerint.

Kapcsolódó poszt:

Iskolatáska elsősöknek

ranec2.jpg

Itt egy fotó egy székről, amely ideális a kisiskolásoknak:

DuoRest-kidsm.jpg

A kép innen van:

http://www.falto.ru/news/shcool.php

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.